Vincze Viktória, fotográfus A fotózás mindig jelen volt az életemben; testvér, szülők, mindig volt valaki kezében egy masina, amivel megörökítette a meghitt pillanatokat. Filmes gépeket ismertünk csak, azzal jártuk az erdőket, fotóztuk egymást a fák között, izgultunk a bolt előtt, melyik kép sikerült, mígnem az első kompakt gépemet meg nem vásároltam 2004-ben, és a magam ura lehettem. Ekkor kezdett el kialakulni bennem egy érzés, ami elvarázsolt, de a komolyabb lépés a tanulás és fejlődés felé csak pár évvel később érkezett el. Álmomat valóra váltva vásároltam meg első tükörreflexes fényképezőgépemet, egy Nikon D3000-rest, mellyel kinyílt a világ előttem, és a lehetőségek tárházát nyújtotta számomra.

Egy fotótanfolyamon való részvételen kívül, autodidacta módon sajátítottam el a fotózás rejtelmeit, bújva az internetet, figyelve a többi fotóst és tanulmányozva a mások által készített képeket.

Jelenleg egy Canon 7D típusú fényképezőgépet használok, mely tökéletes eszköz az általam kedvelt témák megörökítéséhez. Természetkedvelő lévén kedvenc témáim közé tartoznak az állatok, az érintetlen, vagy éppen az ember által kialakított természet. Az emberek felé kialakult nyíltságom révén a portréfotózás a másik szeretett téma, mely mindig ad valami pluszt, legyen az egy mosolygós szem, vagy egy komor arcvonás.

A fotózás egy életstílus, egy "jó szokás", egy szerelem, melyet az ember többé már nem akar elhagyni. Az életed részévé válik, kitölti a lelked minden zugát, és a képeken keresztül is átadod az érzéseidet másoknak. Ekkor már nem kellenek szavak..

"Ismerd meg a világom, az objektívemen keresztül."

bemutatkozás - galéria - partnerek - referencia - pályázatmenedzsment - elérhetőség